Ako si udržať kancelársky nábytok v dobrom stave

Chcete, aby váš kancelársky nábytok vyzeral ako nový aj po rokoch používania? Stačí pár jednoduchých trikov a trochu starostlivosti. Prečítajte si náš článok plný praktických tipov, ako efektívne čistiť, udržiavať a chrániť svoj pracovný priestor. Nechajte svoj nábytok žiariť a predĺžte jeho životnosť – začnite čítať teraz hneď!

Usporiadané a čisté pracovné miesto vám dovolí lepšie fungovať pri práci. Bez stresu z neporiadku

Usporiadané a čisté pracovné miesto vám dovolí lepšie fungovať pri práci. Bez stresu z neporiadku

Pravidelná údržba a čistenie

Nech už máte v pracovni luxusné kožené kreslo alebo modernú ergonomickú kancelársku stoličku, pravidelná údržba a čistenie sú základom pre udržanie ich dlhej životnosti a perfektného vzhľadu. Poďme sa pozrieť na niekoľko jednoduchých krokov, ktoré vám pomôžu udržať váš kancelársky nábytok v perfektnom stave.

Pravidelné utieranie prachu

Pravidelné utieranie prachu je úplne nevyhnutné. Prach sa usadzuje na všetkých povrchoch a môže nielen ovplyvniť vzhľad nábytku ale tiež spôsobiť alergie alebo dýchacie problémy. Prach odstraňujte minimálne raz za týždeň pomocou mäkkej utierky alebo prachovky. Pri utieraní prachu z kožených kresiel je najlepšie použiť suchú alebo mierne navlhčenú utierku. Pri drevených stoloch a policiach je zase dobré použiť špeciálne čistiace prostriedky určené priamo na drevo, ktoré nielenže odstránia prach, ale tiež nábytok oživia a ochránia.

Použitie vhodných čistiacich prostriedkov

Každý materiál vyžaduje špecifický prístup a vhodné čistiace prostriedky. Napríklad na čistenie kožených povrchov sa skvele hodia špeciálne čistiace prípravky na kožu, ktoré nielen čistia, ale tiež hydratujú a chránia kožu pred popraskaním. Pri textilných stoličkách a pohovkách je dôležité vybrať čistiaci prostriedok, ktorý je šetrný k látke, ale zároveň účinne odstráni nečistoty a škvrny. Pre drevené povrchy, ako sú stoly a police, použite čistiace prostriedky určené priamo na drevo, ktoré obsahujú oleje a vosky, ktoré drevo chránia a dodávajú mu lesk.

Hĺbkové čistenie raz mesačne

Okrem bežného týždenného upratovania by ste mali raz za mesiac urobiť hĺbkové čistenie. To zahŕňa čistenie všetkých kútov a zákutí, kam sa bežne nedostanete. Pri kožených sedačkách a stoličkách odporúčame použiť špeciálne kondicionéry, ktoré koži dodajú potrebnú hydratáciu a chránia ju pred vysychaním. Textilné povrchy môžete vyčistiť pomocou parného čističa, ktorý účinne odstráni škvrny a baktérie. Pri drevených povrchoch môžete použiť kvalitný leštiaci krém, ktorý drevo ošetrí a dodá mu nový lesk.

Nezabudnite povrch kože pravidelne ošetrovať, aby bol odolnejší proti odreniu a udržal si pružnosť

Nezabudnite povrch kože pravidelne ošetrovať, aby bol odolnejší proti odreniu a udržal si pružnosť

Starostlivosť o kancelárske stoličky

Ergonomické kancelárske stoličky sú jedným z najdôležitejších kusov nábytku vo vašej pracovni. Aby ste zabezpečili ich dlhú životnosť, je dôležité venovať pozornosť pravidelnej údržbe. Okrem pravidelného utierania prachu a čistenia textilných alebo kožených povrchov by ste mali tiež pravidelne kontrolovať a doťahovať všetky skrutky a spojovacie prvky. Pokiaľ máte stoličku s kolieskami, nezabudnite ich pravidelne čistiť a odstraňovať z nich vlasy a ďalšie nečistoty, ktoré by mohli brániť ich plynulému pohybu.

Starostlivosť o pracovné stoly

Pracovné stoly, či už sú vyrobené z dreva, kovu alebo laminátu, vyžadujú tiež pravidelnú údržbu. Drevené stoly by mali byť pravidelne leštené a ošetrované olejom alebo voskom, ktorý drevo ochráni pred vysychaním a praskaním. Kovové stoly je potrebné pravidelne utierať vlhkou handričkou a ošetrovať antikoróznymi prostriedkami, ktoré zabraňujú hrdzaveniu. Laminátové stoly sú rovnako náročné na údržbu, stačí len pravidelne utierať vlhkou handričkou a mydlovou vodou.

Dôležitosť správnej ventilácie

Správna ventilácia je kľúčom k udržaniu dobrého stavu vášho nábytku. Vlhkosť môže spôsobiť plesne a poškodenie materiálov, najmä dreva a textílií. Uistite sa, že vaša pracovňa je dobre vetraná a pokiaľ je to nutné, použite odvlhčovače vzduchu. Pokiaľ máte nábytok umiestnený pri okne, kde môže byť vystavený priamemu slnečnému svetlu, je dobré použiť závesy alebo žalúzie, ktoré chránia nábytok pred UV žiarením, ktoré by mohlo spôsobiť jeho vyblednutie.

Prevencia proti poškodeniu

Správna starostlivosť o kancelársky nábytok nie je len o pravidelnom čistení a údržbe. Kľúčom k dlhodobému udržaniu nábytku v perfektnom stave je tiež prevencia proti poškodeniu. Poďme sa pozrieť na niekoľko praktických rád, ako predchádzať poškodeniu a udržať váš nábytok čo najdlhšie ako nový.

Používajte podložky pod nápojové poháre

Jedným z najčastejších zdrojov poškodenia nábytku sú škvrny od nápojov. Či už máte drevený stôl alebo sklenený konferenčný stolík, podložky pod nápojové poháre sú úplnou nutnosťou. Tieto malé a nenápadné doplnky môžu zabrániť vzniku nevzhľadných kruhov a škvŕn, ktoré môžu byť ťažko odstrániteľné. Pri drevených povrchoch môžu dokonca spôsobiť trvalé poškodenie, pokiaľ sa voda vsiakne do dreva. Investujte do štýlových a praktických podložiek, ktoré budú nielen funkčné, ale tiež estetickým doplnkom vašej kancelárie.

Chráňte nábytok pred priamym slnečným svetlom

Priame slnečné svetlo môže spôsobiť vyblednutie a poškodenie povrchov vášho nábytku. To platí najmä pre drevený a kožený nábytok, ktorý je na UV žiarenie obzvlášť citlivý. Pokiaľ máte stôl alebo knižnicu umiestnenú pri okne, zvážte použitie závesov alebo žalúzií, ktoré môžu slnečné svetlo filtrovať. Ďalšia možnosť je použitie UV ochranných fólií na okná, ktoré znížia množstvo škodlivého žiarenia bez toho, aby blokovali denné svetlo. Tento jednoduchý krok môže výrazne predĺžiť životnosť a vzhľad vášho nábytku.

Vyvarujte sa ostrých predmetov

Ostré predmety, ako sú nože, nožničky alebo kancelárske sponky môžu ľahko poškriabať povrch nábytku. Pri práci na drevenom alebo poškodenom sklenenom stole vždy používajte podložku alebo ochrannú fóliu, ktorá povrch ochráni. Pokiaľ pracujete s ostrými nástrojmi, uistite sa, že máte pracovnú plochu dostatočne chránenú. Pri kožených povrchoch buďte opatrní pri používaní ostrých predmetov, pretože aj malé škrabance môžu kožu nenávratne poškodiť.

Používajte ochranné kryty

Ochranné kryty sú skvelý spôsob, ako chrániť váš nábytok pred prachom, nečistotami a poškodením. Pre kancelárske stoličky a kreslá môžete zakúpiť špeciálne ochranné obliečky, ktoré sa ľahko nasadzujú a vyzliekajú. Tieto obliečky chránia nielen pred prachom a nečistotami, ale tiež pred opotrebením, čo je obzvlášť užitočné, pokiaľ máte kožený nábytok. Pre stoly a ďalšie plochy môžete použiť ochranné podložky alebo fólie, ktoré zabránia poškrabaniu a poškodeniu povrchu.

Zabránenie vlhkosti

Vlhkosť je ďalším nepriateľom kancelárskeho nábytku, najmä pokiaľ máte drvené alebo textilné prvky. Vlhkosť môže spôsobiť deformáciu dreva a vznik plesní na textilných povrchoch. Uistite sa, že váš pracovný priestor je dobre vetraný a že v miestnosti nie je príliš vysoká vlhkosť. Pokiaľ žijete v oblasti s vysokou vlhkosťou, zvážte použitie odvlhčovača vzduchu. Tento prístroj pomôže udržať optimálnu vlhkosť v miestnosti a ochráni váš nábytok pred poškodením.

Odvlhčovač zabráni ničeniu nábytku nadmernou vlhkosťou, ale tiež vám pomôže od plesní alebo neschnúcej bielizne

Odvlhčovač zabráni ničeniu nábytku nadmernou vlhkosťou, ale tiež vám pomôže od plesní alebo neschnúcej bielizne

Správne používanie nábytku

Ďalším dôležitým krokom k prevencii poškodenia je správne používanie nábytku. Každý kus nábytku je navrhnutý pre špecifický účel a preťažovanie alebo nesprávne používanie môže viesť k jeho poškodeniu. Napríklad kancelárske stoličky by nemali byť používané ako stupienky alebo miesto na skladovanie ťažkých predmetov. Pracovné stoly by mali byť používané iba na prácu a nemali by byť zaťažované nadmerným množstvom ťažkých predmetov. Uistite sa, že každý kus nábytku používate v súlade s jeho určením a odporúčaniami výrobcu.

Pravidelná kontrola a opravy

Mať kancelársky nábytok v perfektnom stave nie je len otázkou pravidelnej údržby a prevencie. Je tiež dôležité pravidelne kontrolovať stav vášho nábytku a robiť drobné opravy, aby nedošlo k väčším poškodeniam. V tejto kapitole sa pozrieme na niekoľko praktických krokov, ktoré vám pomôžu udržať váš nábytok v top forme.

Kontrola stability

Jednou z najdôležitejších vecí, na ktorú by ste mali pri údržbe nábytku myslieť, je jeho stabilita. Či už máte ťažký drevený pracovný stôl alebo ľahkú hliníkovú kancelársku stoličku, je dôležité pravidelne kontrolovať, či sú všetky časti pevne a bezpečne spojené. Pri stoloch a stoličkách sa zamerajte na nohy a spoje, ktoré môžu byť časom uvoľnené. Pokiaľ zistíte, že niektorá časť nie je stabilná, ihneď ju opravte alebo dotiahnite skrutky, aby nedošlo k nehodám alebo ďalšiemu poškodeniu.

Opravy drobných poškodení

Aj keď sa o svoj nábytok starostlivo staráte, čas od času sa môže objaviť drobné poškodenie. Menšie škrabance na drvených povrchoch môžete ľahko opraviť pomocou voskových ceruziek alebo opravárenských sad, ktoré sú bežne dostupné v obchodoch s nábytkom. Pri kožených povrchoch môžete použiť špeciálne opravné krémy, ktoré kožu nielen opravia, ale tiež jej dodajú potrebnú hydratáciu. Pokiaľ máte textilný nábytok, menšie trhliny alebo odery môžete opraviť pomocou textilného lepidla alebo špeciálnych opravárenských náplastí.

Kontrola skrutiek a spojov

Ďalším dôležitým krokom je pravidelná kontrola všetkých skrutiek a spojovacích prvkov. Táto kontrola by mala byť robená aspoň raz za mesiac. Pri kancelárskych stoličkách je dôležité skontrolovať skrutky, ktoré držia sedadlo, opierky a mechanizmy nastavenia výšky. Pokiaľ zistíte, že niektorá skrutka je uvoľnená, ihneď ich dotiahnite. Pri stole a policiach skontrolujte, či sú všetky skrutky pevne pritiahnuté a či nie sú žiadne časti voľné. Týmto jednoduchým krokom môžete predísť vážnejším poškodeniam a zabezpečiť dlhú životnosť vášho nábytku.

Pozor na vyčnievajúce skrutky, ktoré môžu roztrhnúť oblečenie alebo poraniť

Pozor na vyčnievajúce skrutky, ktoré môžu roztrhnúť oblečenie alebo poraniť

Pravidelná údržba kancelárskych stoličiek

Ergonomické kancelárske stoličky sú kľúčovým prvkom každej pracovne. Aby vám slúžili čo najdlhšie, je dôležité venovať im pravidelnú údržbu. Okrem kontrol skrutiek a spojov by ste mali tiež pravidelne mazať pohyblivé časti, ako sú kolieska a mechanizmy nastavenia. Použite na to špeciálne mazivá, ktoré sú určené na kancelársky nábytok. Kolieska je potrebné pravidelne čistiť od prachu a nečistôt, aby bola zabezpečená ich plynulosť a funkčnosť. Pokiaľ zistíte, že niektoré kolieska alebo mechanizmy sú poškodené, neváhajte ich vymeniť za nové.

Opravy dreveného nábytku

Drevený nábytok, ako sú pracovné stoly a knižnice, vyžaduje tiež pravidelnú starostlivosť a opravy. Menšie škrabance a odery môžete opraviť pomocou voskových tyčiniek alebo špeciálnych opravárenských sad. Pokiaľ zistíte, že niektorá časť nábytku je prasknutá alebo zlomená, je dôležité ju ihneď opraviť alebo vymeniť, aby nedošlo k ďalšiemu poškodeniu. Drevené povrchy by mali byť tiež ošetrované olejom alebo voskom, ktorý chráni drevo pred vysychaním a praskaním.

Pravidelná údržba textilného nábytku

Textilný nábytok, ako sú kancelárske pohovky a kreslá, vyžaduje tiež pravidelnú údržbu a opravy. Pravidelne vysávajte povrchy, aby ste odstránili prach a nečistoty, ktoré by mohli poškodiť tkaninu. Menšie trhliny a odery môžete opraviť pomocou textilného lepidla alebo špeciálnych opravárenských náplastí. Pokiaľ je povrch nábytku veľmi znečistený, zvážte profesionálne čistenie, ktoré zaručí dôkladné odstránenie všetkých nečistôt a obnovenie pôvodného vzhľadu.

Výmena opotrebovaných dielov

Aj napriek akejkoľvek starostlivosti sa niektoré časti nábytku môžu časom opotrebovať. Napríklad kolieska pri kancelárskych stoličkách alebo zámky pri skrinkách a policiach môžu po čase vyžadovať výmenu. Pravidelná kontrola a včasná výmena opotrebovaných dielov môže výrazne predĺžiť životnosť vášho nábytku. Vždy sa uistite, že používate originálne náhradné diely alebo diely odporúčané výrobcom, aby bola zachovaná kvalita a funkčnosť nábytku.

Správne používanie nábytku

Správne používanie kancelárskeho nábytku je zásadné pre jeho dlhú životnosť a udržanie bezchybného stavu. Mnoho poškodení môže vzniknúť nesprávnym alebo neopatrným zaobchádzaním, čo je úplne zbytočné. Poďme sa pozrieť na niekoľko praktických tipov, ako používať kancelársky nábytok správne a bezpečne.

Nábytok používajte na určený cieľ

Jedným z najdôležitejších pravidiel je používať každý kus nábytku na jeho určený cieľ. Kancelárske stoličky sú navrhnuté na sedenie, nie ako stupienky alebo miesta na odkladanie ťažkých predmetov. Podobne pracovné stoly nie sú určené na to, aby na nich stáli ťažké predmety, ktoré môžu spôsobiť ich prehnutie alebo poškodenie. Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel môžete predísť mnohým problémom a poškodeniam.

Vyvarujte sa státiu na stoličkách a stoloch

Státie na stoličkách alebo stoloch je jedným z najčastejších spôsobov, ako môže dôjsť k poškodeniu nábytku. Kancelárske stoličky sú navrhnuté tak, aby poskytovali podporu pri sedení, nie ako náhrada za rebrík. Státie na stoličke môže spôsobiť nielen poškodenie stoličky, ale tiež vážne zranenie, ak sa stolička prevráti. Podobne státie na stoloch môže spôsobiť ich prehnutie alebo prasknutie. Vždy používajte vhodné nástroje, ako sú rebríky alebo stoličky, keď potrebujete dosiahnuť na vyššie miesta.

Rovnomerné rozloženie váhy

Preťažovanie jedného miesta na nábytku môže viesť k jeho poškodeniu. Napríklad umiestnenie ťažkých predmetov na jednu stranu stola môže spôsobiť jeho prehnutie alebo nestabilitu. Pri knižniciach a policiach je dôležité rovnomerne rozložiť váhu kníh a ďalších predmetov, aby nedošlo k deformácii alebo prasknutiu políc. Pri usporiadaní pracovného priestoru majte na pamäti, že rovnomerné rozloženie váhy pomáha udržať nábytok v dobrom stave.

Pokiaľ potrebujete k práci mnoho vecí, nebojte sa urobiť si dosť miesta na viacerých policiach. Oceníte prehľadnosť

Pokiaľ potrebujete k práci mnoho vecí, nebojte sa urobiť si dosť miesta na viacerých policiach. Oceníte prehľadnosť

Správne zaobchádzanie s posuvnými mechanizmami

Mnoho kancelárskeho nábytku ako sú zásuvky, skrinky alebo posuvné dvere, je vybavených posuvnými mechanizmami. Pri ich používaní je dôležité zaobchádzať s nimi opatrne a bez zbytočného násilia. Rázne otváranie a zatváranie zásuviek môže poškodiť koľajnice a mechanizmy, čo vedie k ich zhoršenému pohybu alebo úplnému zlyhaniu. Podobne posuvné dvere je potrebné otvárať a zatvárať plynulo, aby nedošlo k poškodeniu dráh a koľajníc. Pravidelné mazanie týchto mechanizmov môže tiež predĺžiť ich životnosť a zabezpečiť plynulý chod.

Zabránenie hromadenia neporiadku

Nezapĺňajte pracovné stoly a ďalšie povrchy zbytočným neporiadkom. Hromadenie predmetov môže spôsobiť nielen neporiadok, ale tiež poškodenie povrchu nábytku. Pravidelne organizujte svoj pracovný priestor a udržiavajte ho čistý a usporiadaný. Používajte úložné boxy, organizéry a police, aby každý predmet mal svoje miesto. To nielen pomôže udržať nábytok v dobrom stave, ale tiež zvýši vašu produktivitu a koncentráciu.

Pravidelné nastavenie ergonomických prvkov

Ergonomické kancelárske stoličky a stoly sú navrhnuté tak, aby podporovali správne držanie tela a znižovali riziko zdravotných problémov. Pravidelne kontrolujte a nastavujte výšku stoličky, sklon operadla a výšku stola tak, aby zodpovedali vašim potrebám. Správne nastavenie môže nielen zvýšiť váš komfort, ale tiež predísť poškodeniu nábytku spôsobenému nesprávnym používaním. Pri stoličkách s nastaviteľnými opierkami rúk a hlavy je dôležité ich nastaviť tak, aby poskytovali správnu podporu a minimalizovali napätie na vašom tele.

Vyvarujte sa preťažovaniu úložných priestorov

Úložné priestory ako sú zásuvky a skrinky majú obmedzenú nosnosť. Preťažovanie týchto priestorov môže viesť k deformácii, prehnutiu alebo prasknutiu. Uistite sa, že váha uložených predmetov neprekračuje odporúčanú nosnosť výrobcu. Pri usporiadaní úložných priestorov sa zamerajte na rovnomerné rozloženie váhy a vyhnite sa skladovaniu ťažkých predmetov v horných častiach skriniek, ktoré by mohli spôsobiť ich prevrátenie a poškodenie.

Uskladnenie nábytku

Či už ide o sezónne zmeny, reorganizáciu pracovného priestoru alebo potrebu uvoľniť miesto, môže nastať situácia, kedy budete musieť kancelársky nábytok dočasne uskladniť. Správne uskladnenie je kľúčové pre zachovanie kvality a životnosti nábytku. Poďme sa pozrieť na niekoľko tipov a trikov, ako nábytok uskladniť bezpečne a efektívne.

Správne uskladnenie počas nepoužívania

Keď potrebujete nábytok uskladniť, je dôležité zabezpečiť, aby bol uskladnený na suchom a čistom mieste. Vlhkosť môže spôsobiť plesne a poškodenie materiálu, najmä dreva a textílií. Pokiaľ máte možnosť, vyberte si pre uskladnenie priestor s kontrolovanou vlhkosťou. Pred uskladnením nábytok dôkladne očistite a osušte, aby nedošlo k hromadeniu vlhkosti. Na drevený nábytok ako sú pracovné stoly a knižnice je dobré aplikovať ochranný vosk alebo olej, ktorý ochráni povrch pred vysychaním a praskaním.

Použitie ochranných krytov

Ochranné kryty sú skvelý spôsob, ako chrániť váš nábytok pred prachom, nečistotami a mechanickým poškodením počas uskladnenia. Pre kancelárske stoličky a kreslá môžete použiť špeciálne ochranné obliečky, ktoré sa ľahko nasadzujú a odnímajú. Tieto obliečky chránia nábytok pred prachom a vlhkosťou, čo je obzvlášť užitočné, pokiaľ nábytok skladujete v miestnosti bez klimatizácie. Pre stoly a police môžete použiť plastové fólie alebo textilné kryty, ktoré zabránia poškodeniu povrchu a udržujú nábytok v čistote.

Rovnako ako pred maľovaním je najdôležitejšie zakryť povrch nábytku. Bude chránený pred prachom a ďalšími nečistotami

Rovnako ako pred maľovaním je najdôležitejšie zakryť povrch nábytku. Bude chránený pred prachom a ďalšími nečistotami

Uskladnenie rozložených častí

Pokiaľ je to možné, nábytok rozložte a uskladnite jednotlivé časti samostatne. Rozloženie nábytku nielen šetrí miesto, ale tiež znižuje riziko poškodenia. Pri drevených stoloch odmontujte nohy a uskladnite ich samostatne, aby nedošlo k ich deformácii. Pri kancelárskych stoličkách môžete odstrániť kolieska a opierky, čo uľahčuje ich skladanie a ochráni citlivé časti. Pri rozkladaní nábytku si starostlivo označte všetky časti a skrutky, aby bolo ľahké nábytok znovu poskladať.

Správne uskladnenie nábytku s úložnými priestormi

Nábytok s úložnými priestormi ako sú skrine a komody, by mal byť pred uskladnením vyprázdnený a očistený. Vyberte všetky predmety a police, aby ste znížili hmotnosť a uľahčili manipuláciu. Skrine a komody by mali byť uskladnené vo zvislej polohe, aby nedošlo k ich deformácii. Pre dodatočnú ochranu môžete použiť penové alebo textilné vložky medzi jednotlivými časťami nábytku, ktoré zabránia poškrabaniu a poškodeniu povrchu.

Použitie paliet a regálov

Pri uskladnení nábytku je dôležité zabezpečiť, aby bol zdvihnutý nad zemou, aby nedošlo k poškodeniu vlhkosťou alebo nečistotami. Použitie paliet alebo regálov je skvelý spôsob, ako udržať nábytok v bezpečí. Palety umožňujú cirkuláciu vzduchu pod nábytkom a zabraňujú hromadeniu vlhkosti. Regály sú ideálne pre uskladnenie menších kusov nábytku a ďalších predmetov, ktoré potrebujete mať usporiadané a ľahko prístupné.

Ochrana krehkých častí

Krehké časti nábytku ako sú sklenené dosky stolov alebo zrkadlá vyžadujú starostlivosť počas uskladnenia. Sklenené dosky by mali byť zabalené do bublinkovej fólie alebo mäkkých prikrývok a uložené vo zvislej polohe, aby nedošlo k ich prasknutiu. Zrkadlá by mali byť chránené podobným spôsobom a uskladnené na bezpečnom mieste, kde nehrozí riziko ich rozbitia.

Pravidelná kontrola uskladneného nábytku

Aj keď je nábytok uskladnený, je dôležité ho pravidelne kontrolovať, aby nedošlo k nechcenému poškodeniu. Kontrola raz za pár mesiacov môže odhaliť problémy, ako jej hromadenie vlhkosti, plesne alebo poškodenie spôsobené škodcami. Pri kontrole nábytku skontrolujte, či sú všetky kryty neporušené a či nábytok nie je vystavený priamemu slnečnému svetlu alebo extrémnym teplotám.

Záver

Správne uskladnenie kancelárskeho nábytku je zásadné pre jeho dlhú životnosť a udržanie bezchybného stavu. Použitie ochranných krytov, správne rozloženie a uskladnenie jednotlivých častí, zdvihnutie nábytku nad zem a pravidelná kontrola sú kľúčové kroky, ktoré vám pomôžu udržať váš nábytok v perfektnom stave. Či už potrebujete uskladniť nábytok na krátku dobu alebo na dlhšie obdobie, dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel môžete zabezpečiť, že váš nábytok bude pripravený na použitie v okamžiku, keď ho budete znovu potrebovať.

Prečítajte si tiež

Zdieľajte článok

  • Registrácia

Registrácia nového účtu

Máte už účet? Namiesto toho sa prihláste